divendres, 29 de gener del 2010

Superior Sant Joan

Dimecres us vaig lliurar l'examen i el vam corregir.
També vam acabar de veure la teoria dels pronoms febles de la unitat 4. Heu de fer a casa totes les activitats del tema i plantejar a classe els dubtes que tingueu.
Finalment, vam fer unes xicotetes exposicions orals i vosaltres vau avaluar-les. Amb aquesta activitat, que farem més sovint, pretenc que vegeu quins són els errors més freqüents, com els superen els companys, què heu de fer i què cal evitar en una exposició oral... en definitiva, que milloreu l'expressió oral a nivell formal.
Bon cap de setmana!

dijous, 28 de gener del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

14 sessió (28 de gener de 2010)

Hui hem fet un control de verbs i l'hem corregit després. Hem fet un parell d'exercicis en una web que permet fer pràctiques sobre diversos continguts gramaticals. He continuat amb l'explicació de pronoms febles: substitució pronominal del complement atributiu i del complement circumstancial. Per últim, hi ha hagut un parell d'exposicions orals de molt de nivell.
Feina per fer: Doblets (p.69-71), barbarismes (p.76e, des de l'oració 82 a la 137), exercicis de pron. febles (p. 140,141 i 148). Redacció: "L'espai: un bon lloc per a viatjar?" o "Les drogues de síntesi i la joventut".
Bona setmana.

MITJÀ D'ELX

13a sessió (27 de gener de 2010)
Hui hem fet un control de verbs i l'hem corregit. Després hem fet un dictat amb premi. Per últim, hi ha hagut un parell d'exposicions orals.
Feina per fer: redacció: "Els programes de successos. Informen o alarmen?" o "Els accidents de trànsit es poden evitar". Exercicis de repàs (p.191-192). Barbarismes (p. 76 i 77). Doblets lèxics (p. 69-71) fins al núm. 25.
Bona setmana.

dimarts, 26 de gener del 2010

dijous, 21 de gener del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

13a sessió (21 de gener de 2010)
Hem començat amb la correcció dels deures que hi havia de pronoms febles i hem avançat amb l'explicació teòrica del seu ús (la substitució pronominal del complement indirecte). Després els hem practicat amb els exercicis de les p. 146.147. També hem vist les remarques de la pàg. 144.
Durant la segona part de la classe hem acabat el repàs de la flexió verbal (futur, condicional i el subjuntiu).
FEINA: exercicis de pron. febles de p. 134 i 135, exercicis de verbs de les dues últimes fotocòpies, redacció i exer. de barbarismes (p. 76 i 77). Recordeu que el proper dijous hi ha un control de verbs.
(A l'enllaç que teniu en l'entrada del Superior de Sant Joan podeu fer pràctiques).
Ànim que ben prompte s'acaba la costera de gener!

Superior Sant Joan

Després d'algunes puntualitzacions sobre el programa SALT (p.73-74), hem encetat la unitat 4 per la part teòrica (pronoms relatius, pron. interrogatius i exclamatius, pron. personals forts). Abans de ficar-nos en la teoria dels pronoms febles, que ja us la sabeu, hem fet un repàs amb exercicis de la xarxa (feu clic ací per a practicar). Els qui més sabien de febles guanyaren un calendari de les universitats valencianes.

Faena:
- Exercicis 1 i 2 (pàgs. 88-90)
- Practiqueu amb exercicis on-line.

Em vau preguntar per quaderns de suport per a practicar-ne més. Ací en teniu alguns. També us recomane que entreu als enllaços que teniu a l'esquerra d'este bloc, ja que hi ha pàgines d'autoaprenentatge:

Materials d'exercicis
Pràctiques de llengua (7 vols), València, Ed.Tàndem.
BORRÀS, J.R. ET AL., Quaderns d'exercicis autocorrectius , vols 3-6, Ed.Eumo-
Bullent, Vic-València, 1994.
RUAIX, J., Pràctiques
-------------, El català/1. Fonètica i ortografia , Barcelona, 1987.
-------------, El català/2, Morfologia i sintaxi , Barcelona, 1987.
-------------, El català/3, Lèxic i estilística , Barcelona, 1988.

dimecres, 20 de gener del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

12a sessió (14 de gener de 2010)
He encetat el tema 9 (Els pronoms febles) i hem vist la substitució pronominal de l'OD. Hem fet 2 exercicis del llibre. També hem fet una pràctica de barbarismes.
Feina per fer: ex. de pronoms febles de fotocòpies, barbarismes fins a la frase 140 i redacció: "El temps lliure" o "el dret a la intimitat i el dret a la informació".
Bona setmana!

MITJÀ D'ELX

12a sessió (20 de gener de 2010)
Hui hem encetat el torn d'intervencions orals (n'hi ha hagut 4). He repartit tres fulls per a fer un repàs de la flexió verbal, sobretot d'aquells casos irregulars. Després hem corregit una columna de barbarismes (p.76e) i hem continuat amb el tema dels pronoms febles (funció de CI, p. 133).
Feina per fer: diversos ex. dels fulls de verbs; exercicis p. 134-5; una altra columna de barbarismes (p. 76e, des de 138 fins al final), i redacció: "L'espai: un bon lloc per a viatjar" o "les drogues de síntesi i la joventut".
AVÍS: La propera sessió començarà a les 17:30h. Recordeu que hi haurà un control de verbs i un dictat.
Bona setmana!

dimecres, 13 de gener del 2010

MITJÀ D'ELX

11a sessió (13 de gener de 2010)
Hem encetat la unitat 9 (Els pronoms febles). Després d'algunes remarques sobre les formes i la col·locació dels pronoms febles, hem vist la substitució pronominal del complement directe (p.136, 137 i 138). He repartit dues fotocòpies sobre pron. febles, de les quals hem fet 2 exercicis. A més, hem vist alguns casos de barbarismes i hem treballat la p. 76 (e) [60 a 81]Feina proposada: Per a casa cal que feu els exercicis 1 i 2 (p. 138-139) de pron. febles i de la p. 76 (e) esmeneu els barbarismes des de l'oració 82 fins a la 137. Els temes proposats per a la redacció són: "Les professions del futur" o "El fenomen social de la immigració".
Bona setmana!

Super Sant Joan

Hui hem fet el control de repàs de les unitats 1-3.
Els que no l'heu fet, tindreu una còpia perquè pugueu fer el repàs a casa. Demaneu-me-la el pròxim dia a classe. Quan tinga els exàmens corregits, farem la correcció a classe i us els podreu quedar, "pa" sempre.
Us recorde que heu de fer una lectura obligatòria i lliurar-me'n la ressenya. També podeu fer exposicions orals, cosa que us recomane perquè practiqueu l'expressió oral. Aquesta exposició pot tractar sobre qualsevol tema.
A treballar!

diumenge, 10 de gener del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

11a sessió (7 de gener de 2010)
Bon any!!!!
De segur que aquest 2010 serà un any 10 per a tots!

Ja hem représ de nou les classes i ho hem fet amb un dictat i un repàs de la conjugació verbal (el mode indicatiu de les tres conjugacions) amb 3 fotocòpies. El tema de redacció és molt original: "El Nadal". Bona setmana!