divendres, 29 d’octubre del 2010

MITJÀ D'ELX

3a sessió (27/10/10). Primer de tot hem fet un control de verbs i l'hem corregit. A més, hem fet més pràctica de verbs amb un parell d'exercicis (p.124-125). Després hem treballat l'expressió oral en parelles per tal de poder fer una presentació a la resta del grup d'alguns dels companys, tenint en compte una sèrie de punts (dades personals, estudis/treball, idiomes, viatges, aficions, caràcter...). Per últim, he lliurat un full amb una síntesi dels criteris de redacció i he encetat la unitat 2 (Ortografia) amb la qüestió del vocalisme. He explicat les divergències vocàliques i hem fet l'ex. 1, p. 27.
FEINA QUE CAL FER:
-Repàs de la flexió verbal i exercicis de verbs (p. 124-130, excepte l'1 i el 5).
-Un model d'examen de la JQCV.
-Exercicis de les fotocòpies de verbs que vaig lliurar la setmana passada (ex. 2, 3 i 17).
-Exercici 2 de vocalisme (p.27).
-Redacció: "Les supersticions" o "Vida quotidiana i estrés".
També cal gaudir del cap de setmana i de Tots Sants!!! (No us n'oblideu, de passar-ho en gran!!!)

MITJÀ DE SANT JOAN

3a sessió (28/10/10). Com farem l'última classe de cada mes, hi haurà un control de repàs de la matèria treballada fins aleshores, hui hem fet un control de verbs amb un parell d'exercicis (fotocòpia i web). Després de corregir-los, ens hem dedicat a treballar l'expressió oral per parelles amb textos, que s'havien de llegir, resumir-los per al company i demanar-ne l'opinió. En la segona part de la classe he lliurat un full sobre els criteris de redacció i he recomanat la lectura de la unitat 14 per a tenir-los una miqueta més clars.
Per últim, he encetat la Unitat 2 (Ortografia), que pretén fer una explicació de l'ús de les diferents grafies. He explicat només la qüestió del vocalisme i n'hem fet una pràctica a classe (Ex. 1, p.27).
FEINA QUE CAL FER:
Exercicis de les pàgines 124 a 130 del llibre, exercicis de verbs de 2 fotocòpies que he lliurat (1, 2 i 17), ex. 2 (p. 297) i ex. 7 (p. 300) i redacció: "Les supersticions" o "La vida quotidiana i estrés".
Gaudiu del cap de setmana i de Tots Sants!!!

dijous, 28 d’octubre del 2010

Superior Sant Joan

En la classe de hui hem corregit un exercici de pronoms febles dels fulls de repàs. Hem resolt subtes dels exercis sobre gènere i nombre. Hem vist algunes recomanacions sobre com fer una exposició oral (vegeu també p.45 ) i ho hem posat en pràctica tractant d'explicar la formació del lèxic (p.18-21). He lliurat unes fotocòpies amb exercicis sobre gènere i nombre (els hem fets i corregits) i sobre lèxic (els corregirem la setmana que ve). A casa haureu de fer els exercicis relacionats amb el vocalisme (p. 38-44).
Gaudiu de les castanyes i dels bunyols per Tots Sants!

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Mor el lingüista i filòleg Joan Solà

Va ser Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2009

Com a gran defensor del català, va divulgar el seu coneixement a través dels llibres i en premsa era articulista habitual del diari Avui, on va escriure el seu últim article setmanal el 21 d'octubre passat on s'acomiadava dels lectors

divendres, 22 d’octubre del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

Sessió 2 (21/10/10). Hem fet el 1r dictat i l'hem corregit a la pissarra. Hi ha hagut un repàs de l'explicació de la flexió verbal de la setmana passada i hem enllestit el tema dels verbs amb l'acabament de la 2a conj. (verbs velaritzats (II): VIURE, NÀIXER, CRÉIXER i MERÉIXER) i la 3a conjugació (Verbs PURS i INCOATIUS). Ho hem practicat a classe amb un parell d'exercicis del llibre (ex. 1 i 2 p.124). Els exercicis de verbs que hi havia per a hui els podeu autocorregir mitjançant el solucionari del llibre que teniu en els enllaços del blog.
FEINA PER FER: exercicis de verbs del llibre (p. 115 a 120 i p. 125 a 130) i la redacció 3: "La disminució de la natalitat" o "Les agències matrimonials".
Bon cap de setmana!!!

dimecres, 20 d’octubre del 2010

IMPORTANT: aules Sant Joan

Com que teniu tantíssimes ganes d'estudiar valencià, hem hagut de canviar d'aules perquè ja no hi cabem.
Estos canvis afecten els cursos de vesprada de Valencià Mitjà i Valencià Superior del Campus de Sant Joan. Les aules per a les 3 pròximes classes són:

Valencià Mitjà, dijous de 16.30-19h
21/10
AULA 0.11 EDIFICI 3
28/10
AULA 0.11 EDIFICI 3
04/11
AULA 0.9 EDIFICI 3

Valencià Superior, dijous de 16.30-19h
21/10
AULA 10 EDIFICI 1
28/10
AULA 10 EDIFICI 1
04/11
AULA 4 EDIFICI 1

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Superior Sant Joan

Dijous vam continuar amb els exercicis de repàs i recordant algunes regles bàsiques d'ortografia. En la pròxima classe corregirem l'últim exercici que queda de pronoms febles.
Vam veure alguns consells per a millorar les redaccions (també les teniu en la primera lliçó de llibre de classe). Per al pròxim dia heu defer una redacció sobre els temes proposats en la pàgina 16. Per favor, no em lliureu cap redacció sense haver seguit tots els passos, d'acord? ;)

divendres, 15 d’octubre del 2010

ENLLAÇOS

http://www.tv3.cat/pprogrames/qmd/qmdSeccio.jsp

MITJÀ DE SANT JOAN

Sessió 1 (14/10/10). Després de fer un recordatori d'allò més rellevant de la sessió de presentació, he repartit la prova de nivell corregida i n'hem revisat els exercicis de pronoms febles i de verbs. Tot seguit hem encetat la unitat 7 (La flexió verbal): hem vist la 1a conjugació (-ar), que es caracteritza perquè tots els verbs són regulars, llevat d'ANAR i ESTAR; pel que fa a la 2a conj. (-er / -re)

MITJÀ D'ELX

Sessió 1 (13/10/10). Després de fer un recordatori d'allò més rellevant de la sessió de presentació, he repartit la prova de nivell corregida i n'hem revisat els exercicis de pronoms febles i de verbs. Tot seguit

CORRECCIONS DELS FULLS DE VERBS

1. promet; 2. promés; 3. emetrà / emés; 4. remeten / remés; 5. admeta; 6. ometrem; 7. transmets; 8. retransmeteren / retransmeten; 9. corregut; 10. ocorria; 11. recorregueres;

dimecres, 13 d’octubre del 2010

LECTURES. VALENCIÀ MITJÀ

VALENCIÀ: NIVELL MITJÀ (C-1) (Curs 2010/11)

PROPOSTA DE LECTURES RECOMANADES

Manuscrit de mossén Gerra, Josep Franco (Bromera)
Entrellaça la història d’un amor secret i apassionat amb l’epopeia d’un poble lliure que s’esforça a defensar la seua dignitat i la seua manera de viure contra l’ambició d’uns invasors ferotges, convençuts que són els únics posseïdors de la veritat. Faustí Claver, narrador i protagonista involuntari d’aquesta aventura americana que

diumenge, 10 d’octubre del 2010

Superior Sant Joan

El dijous 7 d'octubre encetàrem el curs de Valencià Superior al campus de Sant Joan.
Vam parlar sobre materials de consulta (podeu trobar els enllaços en esta pàgina), sistema d'avaluació del curs, llibres de lectura (us faré arribar un llistat), etc. A més, començàrem a conéixer-nos mitjançant una activitat oral en què exposàrem les nostres opinions sobre un tema d'actualitat. Finalment, vam repartir uns exercicis de repàs per a començar a calfar motors (els corregirem el pròxim dia).
El llibre de classe per a este curs serà el Nou d'ací i d'allà. Curs de valencià superior C2, Ed. Tabarca. Si és possible, porteu-lo per a la propera classe.

divendres, 8 d’octubre del 2010

MITJÀ D'ELX I SANT JOAN

SESSIÓ 0 (6 i 7 d’octubre).
Encetem el curs amb una presentació dels materials de consulta bàsics, de la metodologia i dels recursos bibliogràfics de què podeu disposar tant en suport informàtic com en format de paper. Després, hi ha hagut una prova de nivell (molt senzilla!).
Proposta de treball: redacció (150 paraules): “La cirurgia estètica” o “El moobing, es pot evitar?; un full de verbs i veure les propostes de lectura per triar-ne una.
Bon viatge a totes i a tots!!!