dijous, 22 de desembre del 2011

Curs de llenguatge administratiu

Des del 9 de gener fins el 3 de febrer el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UMH  organitza un curs de llenguatge administratiu. En principi es farà al Campus d’Elx en horari de 8 a 9 del matí i serà de 20 hores de durada. Us anime que us hi apunteu ja que us serà profitós per a la vostra faena i per a la normalització lingüística de la universitat. Com que està adreçat a tot el PAS i PDI us agraïsc que en feu difusió entre els companys. Això sí, cal tenir com a mínim el certificat C1 (mitjà). L’assistència al curs és obligatòria i donarà dret al certificat corresponent.
Si esteu interessats, envieu un correu electrònic amb el vostre nom complet i dni abans del 4 de gener a prova@umh.es

M.Àngels Soler Català

AVÍS IMPORTANT

PER MOTIUS FAMILIARS INELUDIBLES LA CLASSE DE VALENCIÀ MITJÀ A SANT JOAN DEL DIJOUS 22 DE DESEMBRE S'HA SUSPÉS. DISCULPEU LES MOLÈSTIES.
BON NADAL I PRÒSPER ANY NOU A TOTS I A TOTES!!!

dimecres, 14 de desembre del 2011

Estan rodant: Fènix 1123

A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l’Orde del Fènix per defensar la llengua catalana.
Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu eletrònic a uns supermercats demanant l’etiquetatge en català.

Fènix 11·23 from BENECÉ PRODUCCIONS on Vimeo.

dilluns, 12 de desembre del 2011

VALENCIÀ MITJÀ (C1). ELX

AVÍS IMPORTANT: DIMECRES 14 DE DESEMBRE NO HI HAURÀ CLASSE DE VALENCIÀ AL CAMPUS D'ELX.
EL DILLUNS 19 DE DESEMBRE A LES 16.30 FAREM CLASSE PER TAL DE RECUPERAR-LA.

dissabte, 10 de desembre del 2011

Des de Mallorca a l'Alguer

"Des de Mallorca a l'Alguer que tots parlam es mateix" Gaudeix de la cançó de Maria del Mar Bonet dedicada a la nostra llengua.

dijous, 8 de desembre del 2011

Una passejada pel món de la televisió

Quins camins fa la televisió?
Com parla la televisió?
Com es fa un programa?

Si vols saber-ne les respostes i conéixer més curiositat, TV3 t'ofereix l'oportunitat de fer una passejada pel món de la televisió. Aquí, TV3.

dimecres, 7 de desembre del 2011

El defecte del valencià

CARLA GONZÁLEZ COLLANTES
Tan cert és que el valencià no és català (i que els catalans “mos” volen furtar la paella) com que és una llengua totalment diferent d’altres llengües romàniques: no s’entén gens ni mica i és molt difícil d’aprendre. És precisament per això últim que quan torne a València per passar el cap de setmana o les vacances, molt sovint no m’entenen quan demane “una barra de pa, per favor”, “un quilo de tomaques, per favor” o “un tallat, per favor”. Però jo, com que sóc una maleducada, insistisc: “una barra de pa, per favor”, “un quilo de tomaques, per favor”, “un tallat, per favor”. Ja se sap que els que parlem valencià, els que tenim aquest defecte, ho fem només per emprenyar i per dur la contraria. Tota la culpa és dels nostres pares, que no sols ens parlaven valencià a casa, sinó que també ens van matricular en la línia amb l’únic objectiu de fer-nos infeliços i ignorants.(vés a l'article)