diumenge, 27 de juliol del 2014

Corregeix Text 2

10 errades
La migdiada, un somni que acaba als 30 minuts
Sobretaula, sofà i sopor. La combinació d'aquests tres elements converteix la migdiada en una conseqüència més que inevitable, irresistible. Batejada per Camilo José Cela com el ioga ibèric, o elevada a la condició de tresor nacional, la becaina vespertina aixeca passions al nostre país.
Això sí, les ventatges estan condicionades a la dosi: per a que el descans siga saludable i efectiu, els experts en salut de Consumer Eroski recomanen que el temps dedicat a dormir durant la migdiada no excedisca els 30 minuts. El sobrepassar aquest límit pot desencadenar l'efecte contrari al desijat i, fins i tot, ocasionar conseqüències negatives.
Els beneficis d'una bona migdiada no augmenten quant més temps es dorga. Tot el contrari. La durada adequada es troba entre 20 i 30 minuts. Quan la migdiada s'ajusta a aquest període, les persones s'endinsen en els primers compassos del somni i no s'interfereix en la vigília. De sobrepassar aquesta mig hora, és més difícil despertar-se i quan s'aconsegueix és freqüent fer-lo amb mal humor i amb la sensació de no haver descansat prou.

[solució]

Corregeix Text 1

5 errades


Sol, platja, muntanya... o acadèmies
Per a milers d'estudiants que han suspés els exàmens de Juny, les classes continuen en estiu. Les acadèmies i els centres d'ensenyaments no reglats (sense validesa oficial) aporten una formació complementària per als alumnes, aunque no sempre es compleixen les expectatives. Es deixen d'impartir els cursos, s'incompleixen les condicions del contracte o es registren retrasos en el lliurament del material didàctic. Per a accedir a una acadèmia amb totes les garanties i evitar fraus, l'usuari ha de valorar de forma detinguda l'oferta disponible i comprovar que es compleixen tots els requisits exigits a aquests centres.

 [solució]

divendres, 25 de juliol del 2014

dimarts, 22 de juliol del 2014

Ultramarinos Alemany

Us recomane el blog d'Eugeni Alemany (solia presentr el programa "Trau la llengua" de Canal 9). Té entrades molt entretingudes i divertides. Ací us deixe l'enllaç de dues entrades sobre lèxic valencià interessant (a part d'aquestes entrades, en teniu d'altres en valencià sobre temes diversos molt relacionats amb els nostres costums).
10 palabras en valenciano que el castellano debería incorporar inmediatamente (I)
10 palabras en valenciano que el castellano debería incorporar inmediatamente (II)

dimecres, 16 de juliol del 2014

Discriminacions que ens afecten a tots

Fa poc un antic alumne em va comentar que en unes oposicions no li acceptaven el títol de valencià com a mèrit per conéixer una llengua europea. Es va estranyar molt i, evidenment, es va sentir molt agreujat. Per què no li comptaven com a mèrit els coneixements d'una llengua parlada per vora 10 milions d'habitants?


diumenge, 6 de juliol del 2014

Nivells C1 i C2 en les EOI

A partir del curs 2014-15 les Escoles Oficials d'Idiomes del País Valencià impartiran els nivells C1 i C2 de valencià. Són els nivells corresponents a Mitjà i Superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i ara també són homologables.
Si tens el nivell Elemental de la JQCV pots accedir al 1r d'Avançat de l'EOI i si tens el Mitjà accedeixes al C2 d'EOI.
L'EOI Alacant, EOI Elx i EOI Oriola ja publiciten en la seua web estos nivells.